2011. augusztus 18., csütörtök

Házi praktikák 4. rész!

A szem és a szemkörnyéki bőr ápolásáról lesz szó!



Először is elengedhetetlen a megfelelő pihenés, alvás ami átlagosan napi 7-8 órát jelent. Tudom valakinek sajnos nem marad ennyi ideje alvásra, de akkor jöhet egy kis szemtorna:


Pislogás! Tudom eléggé bután hangzik DE! ha sokáig  nézzük a monitort, Tv, vagy épp olvasunk vagy csak magunk elé bámulunk nem pislogunk eleget! A pislogás pedig fontos, néha állj meg és kezdje le pislogni (most biztos pislogsz :)) A megfelelő mennyiségű könnyhöz megfelelő pislogás szüksége, ami segít, hogy szemünk nedves maradjon és ne száradjon ki így kevésbé fog elfáradni a szemünk és szemcseppre sem lesz szükségünk!
 



Takarjuk el a szemünket a kezeink segítségével és pár percig pihentessük őket így mi is megnyugszunk, kicsit relaxálunk közben pedig a szemünk pihen!

Ne fixáljunk mereven egy pontot a tekintetünkkel, mindig mozgassuk, tornáztassuk, jártassuk a szemünket, hadd ugráljon közelebbről távolabbra és vissza! 


A fáradt szemre még nagyon jó megoldás a régi trükk az uborka szeletek, 10 percre tegyük rá és pihenjünk közben, így nem csak a szemünknek lesz jó, de nyugodtabban indulunk!


Ha bedagadt szemmel ébredsz és nincs otthon uborka akkor dobj be két kanalat a hűtőbe majd miután lehűlt tedd a domború részével a bedagadt területekre és láss csodát szép üde tekinteted lesz, de ha van jégkockád azzal is kísérletezhetsz!  



A szemkörnyéki bőr ápolása is fontos mivel itt nagyon vékony réteg bőr található ami általában száraz! Ezért a sminket is próbáljuk meg óvatosan eltávolítani, és megfelelő krémmel a szemkörnyéki bőrt hidratálni, reggel és este egyaránt! A krémet a gyűrűs ujjunkkal kenjük fel!

A szempillák és szemöldök ápolására pedig kiváló a ricinus olaj! Este miután megtisztítottad az arcodat, hidratáltad, egy fülpálca segítségével kend át a szempilláidat és szép erős és fényes szempillákat fog eredményezni! Ha túl szedted a szemöldöködet akkor azt is kend át az olajjal és hamarosan vissza fog nőni!




A megfelelő A vitamin bevitel is fontos, amit a következő élelmiszerekben találgató meg: 
Legjobb A-vitamin forrásaink a belsőségek (tehát a máj, vese, szív), a tojássárgája, a tej és tejtermékek, tengeri halak. Provitaminját tartalmazza nagy mennyiségben a sárgarépa, a paraj, a sütőtök, kajszi- és sárgabarack, sárgadinnye, paprika, általában az erősen sárga, piros, vagy zöld színű zöldségek, gyümölcsök. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte!

9 megjegyzés:

  1. "A krémet a gyűrűs ujjunkkal kenjük fel!"

    Ez biztos hülye kérdés, de miért? :D

    VálaszTörlés
  2. És félre ne érts, nem kötekedésből írtam, csak tényleg érdekelne, mert ilyet még nem hallottam. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is rég halottam erről azért a gyűrűs ujj, mert ezzel tudod a legkisebb nyomást kifejteni, vagyis amikor a krémet szétoszlatod a szemkörnyék bőrén vagy belekened vagy beleütögeted akkor kisebb nyomást fejtesz ki mint ha pl a mutató ujjaddal tennéd ugyan ezt, ami azért jó, mert érzékeny ez a terület és hamarabb ráncosodik. Tehát ha a mutató ujjaddal kennéd el a krémet később sokkal több ránc képződne! De ki is próbálhatod! Amióta halottam én mindig a gyűrűs ujjammal kenem be :) remélem segít!

    VálaszTörlés
  4. Örülök a kérdésnek! Máskor is bátran várom a kérdéseidet! Ez a többiekre is vonatkozik!! :)

    VálaszTörlés
  5. Hú, erről még sosem hallottam :O Fene tudja, hogy igaz-e, de ha véletlenül az, akkor jobb ha így csinálom innentől kezdve! :) Szóval köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
  6. nah erről a ricinusolajról én is hallottam valahol... egyszer esküszöm kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  7. Évi: örülök, hogy segíthettem, remélem igaz is azóta én is így kenem be :)

    Sunnygirl: én most kezdem el újra kenegetni esténként a szempilláimat, de más blogokon is jót hallottam róla! Én azért teszem ezt, mert elég sűrűn festem ki a pilláimat és szeretném megóvni őket :)

    VálaszTörlés
  8. Na, ma este már így kentem a szemkörnyékápolómat :)

    VálaszTörlés
  9. :) remélem tényleg hatásos

    VálaszTörlés