2011. október 16., vasárnap

Házi praktikák 7. rész




Eljött az ősz vele a hidegebb napok! Kifejezetten szeretem az őszt, mert a születésnapom is ilyenkor van, és szeretem, hogy kicsit hűvösebb az idő, jókat lehet sétálni, este meleg teát iszogatni és bebújni a takaró alá! :)

De ilyenkor a legkönnyebb megfázni! Sajnos nekem is sikerül, de elég sokáig bírtam, vagyis az osztályom fele meg volt fázva és így elég könnyű elkapni, mert elég ha az illető épp a suliban kezd el tüsszögni és sokszor napi 10 órát is együtt töltünk, egy teremben és elég egyszerű elkapni. Ráadásul a párom is megfázott így már nem is maradt sok esélyem pedig nagyon figyelek az öltözködésre, hogy ne öltözzek alul, ne legyen kint a derekam, és szedek C- vitamint is!



De jöjjön pár praktika, amikor már nem lehet mit tenni és utolért minket is a megfázás:


Már nem emlékszem, hogy hol olvastam, vagy ki mondta, és nem is akartam először elhinni, hogy ha meleg, de nem forró vízbe tesztek pár kanál sót elkeveritek és azzal gargarizáltok akkor megszűnik a torokfájás! Segít megszüntetni a gyulladást! Kellemetlen a sós íz, de hatásos, én szoktam is alkalmazni.



Lehet a patikákban venni különböző torokfertőtlenítőket nekem ezek például nem érnek semmit, általában 3-5 szemnél többet be sem lehet venni vagyis elszopogatni én ha az egész dobozzal megenném akkor sem használna, nem tudom miért nálam egy másik megoldás lép életben, mivel nem tudok mindenhol sós vízzel gargarizálni  ezért Halls cukorkát szoktam venni, már akkor megveszem ha egy kicsit lehűl a levegő, mert hihetetlenül gyorsan képes megfájdulni a torkom! Általában mézes Halls cukorkát szoktam venni, és sokat segít!



A jól ismert mézes tea is csodákra képes a lényeg, hogy ne legyen túl forró a tea, mert a túl forró ital nem segít a torkunkon. Ha szeretnétek facsarjatok bele citromot! Én általában zöld teát iszom, ilyenkor is ezt részesítem előnyben vagy a kamilla teát illetve a csipkebogyó teát! 

 

Ha már a teánál tartunk akkor készítsetek kamilla teát öntsétek forrón egy tálba elő egy törölköző és inhaláljatok, segít az eldugult orrokon és a fájó torkon!

Pirítós, hogy miért is? Mert a fokhagyma nagyon jó a bacik, vírusok ellen és szerintem a legjobb reggelire pirítós jó sok fokhagymával, meleg mézes teával! Persze a jó öreg húsleves az ami még nagyon sokat segít ilyenkor, általában én ilyenkor szinte csak levest és pirítóst eszem!

Ami még nálam be szokott válni a jó meleg fürdő, amibe tehetünk illóolajat is mint például borsmentát, 10-15 percig mártózzunk meg a jó meleg vízbe, utána irány az ágy és alvás! Nagyon fontos a pihenés, ezzel is segítjük a szervezetünket!


+1 tipp:
Ha nem szeretnéd, hogy a sok orrfújástól kipirosodjon az orrod kend be vazelinnel minden orrfújás után és nem fog kidörzsölődni a nózid! :)



Hogyan szoktátok átvészelni a megfázást? Van bevált módszeretek?

1 megjegyzés:

  1. Én sok meleg teát szoktam inni és mindennap kimegyek sétálni a hidegbe akkor naponta többször is. Nem tudom miért de nekem ez segít, sokkal hamarabb meggyógyulok, mintha csak itthon feküdnék nyakig betakarózva és csak kifeküdném a betegséget.

    VálaszTörlés