2011. szeptember 30., péntek

Ráncok megelőzése 2. rész

Végre tudok bejegyzést írni, nagyon káosz most az életem, nem jut mindenre időm, ha még is akkor pedig a fényképezőgépem hibásodik meg :( Beteg vagyok így ma itthon maradtam, de legalább van időm bejegyzést írni!

Folytassuk a ráncok megelőzését, hogy mire is kell még odafigyelnünk!

Ami még szintén nagyon fontos az a helyes táplálkozás, de ez persze nem csak arra jó, hogy később ráncosodjunk hanem ez egész szervezetünkre hat!
De még is mi köze van a ráncokhoz a helytelen táplálkozás, a túl sok édesség és cukrozott étel és a bennük levő szabad gyökök bekerülnek a szervezetbe, amelyek a bőrben levő, feszességért felelős kollagént nagymértékben károsítják, így hozzájárulnak a ráncok kialakulásához! Plusz nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel, hogy a szervezetünket belülről is hidratáljuk. A legjobb megoldás erre a szűrt víz, ami kiszűri a csapvízből a kollagént, de ez a víz nem csak ivásra kitűnő hanem a fürdéshez is ilyen vizet ajánlok! A klór kiszárítja a bőrt, de ha ezt kiszűrjük, kevesebb testápolóra lesz szükségünk!
Kevesebb édesség, zsíros nehéz étel, fűszeres étel és már is jobb lesz a közérzetünk és üde a bőrünk!

Ami még befolyásolhatja a bőrünk állapotát az a stressz! Erre jó tanácsot igazából nem tudok adni meg kell próbálni a stressz helyzeteket kivédeni, ha ideges lennél gondolj arra, hogy ezzel mennyit ártasz magadnak és hogy attól, hogy ideges vagy attól nem fognak megoldódni a problémák! Én általában erre szoktam gondolni és próbálom lenyugtatni magamat, mert tudom, hogy nincs értelme, hogy idegeskedjek! Persze ez nem könnyű és időbe telhet, meg minden probléma más

Tehát én azt javaslom nektek, hogy ha azt szeretnétek, hogy minél később jelenjenek meg a ráncok vagy esetleg ha már megjelentek ne mélyüljenek illetve ne keletkezzen rohamosan több, hogy hiába szép a barna bőr, de káros, használjatok télen nyáron olyan arckrémet amiben van napfényvédő! Ha tehetitek szokjatok le a dohányzásról és a bulik alkalmával csökkentsétek az alkoholt! Próbáljatok odafigyelni a helyes táplálkozásra és kerüljétek az idegeskedést, helyette relaxáljatok!
Ha ezeket betartod és megfelelően ápolod a bőrödet( hamarosan írok róla) akkor sokkal szebb és üdébb lesz a bőrötök és jobban fogjátok magatokat érezni!


Mennyire figyeltek oda az egészséges táplálkozásra?

1 megjegyzés:

  1. Én igyekszem odafigyelni, de nem mindig sikerül...
    Amúgy ha van kedved, nézz be hozzám: http://blogsale75.blogspot.com/

    VálaszTörlés