2011. augusztus 3., szerda

Házi praktikák 3. rész

Ajakápolás


Hiába szép haj szép smink, de egy cserepes száj nem látványos és viselőjének sem kellemes és nincs olyan rúzs, szájfény ami egy cserepes ajkon jól mutatna. De néhány házi praktikával a probléma megoldható.



- A kicserepesedett szájra a legjobbak a méhviaszt tartalmazó termékek. A sérült ajakra azonban maga a méz is gyógyír lehet. Kend be vékony rétegben a szádat, és hagyd rajta 15 percig. A mézben rengeteg értékes anyag található, mely regenerálja a bőrt.

- Ugyancsak finomabbá válik a bőr, ha nem túl erős szálú fogkefével gyengéden megmasszírozzuk az ajkakat, ezáltal eltávolítjuk az elhalt hámsejteket.


-
Hasonlóan remek megoldás az Aloe Vera növény leve is, a levéből kifacsart pár csepp a szájra kenve frissen tartja az ajkakat.

- Használj minden nap ajakápolót, de ha érzed, hogy szárítja az ajkaidat( ha nem elég egy nap 1-2 alkalommal bekenned) akkor keress másikat.


- Készíthettek cukros- olíva olajos radírt is, de a kedvenc arcradírotokkal át radírozhatjátok az ajkaitokat hetente 1-2 alkalommal. (vannak kifejezetten erre a célra kitalált radírok is)

-
Mézes ajakápoló recept:
1 mokkáskanál méz

1 mokkáskanál méhviasz

2 mokkáskanál mandulaolaj vagy olívaolaj

pár csepp illóolaj

Gőz fölött a méhviaszt meg kell olvasztani majd hozzáadni az olajat és a mézet, meg kell várni amíg összeérnek majd egy kis tégelybe önteni és kihűlésig kevergetni. (még nem próbáltam ki, de tetszik a recept)


Ha az ajkad még is folyton cserepes lesz a folyamatos ápolás ellenére is akkor vashiány is lehet az oka, szedj multivitamint vagy kérj vérvizsgálatot a háziorvosodtól.



Szeretnétek még olvasni házi praktikákat?

2 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a házi praktikákat, csak sokszor lusta vagyok beszerezni az alapanyagokat, meg pepecselni velük, pedig tudom, sokszor megérné! :)

    VálaszTörlés
  2. Néha én is lusta vagyok, de ha van méz itthon akkor mindig szoktam az ajkaimra kenni utána letörlöm, mert amúgy nem szeretem a mézet, de nagyon puhává varázsolja az ajkakat. Mostanában pedig amikor az arcomat radírozom az ajkaimon is végig megyek és utána bekenem arckrémmel és már is nem szárad ki olyan gyorsan. :)

    VálaszTörlés