2011. augusztus 30., kedd

A blogolásról

Ez most egy személyes bejegyzés, amit lehet folytatni fogok egy másik blogban. Az egyik kedves ismerősömmel találkoztam múlt héten és meséltem neki, hogy blogolok és persze mondtam neki, hogy milyen témában, de mivel ő férfi nem igazán érinti a dolog pedig szívesen olvasná a bejegyzéseimet, ha értene is hozzá. Szerinte jobb ötlet lenne ha a gondolataimat írnám le egy adott témába. Az igaz, hogy nagyon sok barátomnak szoktam segíteni vagyis inkább megkeresnek, hogy mi a véleményem szerintük én ehhez értek :) Ez azért is fontos, mert lassan 21 éves leszek és még mindig keresem azt, hogy miben vagyok jó. Más tud énekelni, rajzolni, táncolni, fotózni és stb., de én nem érzem azt, hogy megtaláltam volna azt a dolgot amiben igazán jó vagyok. A párom szerint az életben vagyok jó vagyis előre látó vagyok és átlátom a helyzeteket, de szerintem ebben más is jó!

A blogolás is egy olyan dolog számomra, hogy egy éve kezdtem el blogokat olvasni akkor meg nem volt csak pár darab, de őket azóta is olvasom és persze a szívem csücskei :) Már decemberben gondolkoztam, hogy elindítom a blogomat, de nem volt elég bátorságom pedig a párom támogatott, és májusban egy unalmas napon úgy döntöttem, hogy végre belevágok. Azért nem mertem az elején mivel rengeteg blog van és egytől egyik jó, én mindegyik blogot szeretem, mert mindenkinek meg van a maga stílusa persze valaki jobb benne és színvonalasabb, dizájnos a blogja van érzéke az íráshoz. Ezért bizonytalanodtam el én is az elején, hogy nem fog nekem menni, mert nem tudok drága szép holmikat venni és hetenként bemutatni, nincs csúcs szuper fényképezőgépem és nem tudok fantasztikus képeket készíteni, lehet nem tudok oldalakat írni egy adott termékről nem tudok profi módon sminkelni és nem  vagyok szép. Ezeken a dolgokon sokszor elgondolkoztam, és rá kellett jönnöm, hogy néha több bátorság kell és merni kell új dolgokba belevágni még ha nem is leszek benne jó és lehet senki sem fog olvasni, de szeretem amit csinálok nem vagyok még mindig megelégedve a blogommal, de már elkezdtem és szeretném és fogom is folytatni! Tudom egy rengeteg hasonló blog van mint az enyém és biztos sokan nem értik, hogy miért csinálom, mert én is jól tudom, hogy vannak tőlem ügyesebbek és szebbek és okosabbak, és szeretem is amit csinálnak! DE! Én is szeretem azt amit csinálok, szeretem írni a blogomat megmutatni a termékeket,  leírni a véleményemet, gondolkozni, hogy miről írjak legközelebb, és rettentő boldog vagyok amikor látom, hogy hozzászólás érkezett az egyik bejegyzésemhez, ettől nagyon boldog vagyok! Itt szeretném megköszönni mindenkinek aki csatlakozott a blogomhoz és kommentel, remélem megtartjátok jó szokásotokat!

Tudom sok embernek biztos nem tetszenek a hozzám hasonló kis blogok, de nem érdekel és szeretném mindenkinek azt tanácsolni, hogy ne féljen az újtól, szokatlantól és attól, hogy más embernek mi a véleménye az ember legyen néha kicsit önző!  Tedd meg azt amit igazán akarsz és élvezd a boldogságot!

9 megjegyzés:

  1. :)
    Szerintem hasonló érzések sokunkban voltak/vannak,de azzal hogy elindítottad a blogot egy lépést tettél! :) Csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  2. én attól paráztam nagyon sokáig, hogy elég fiatal vagyok a többi bloggerinához képest, de rájöttem, hogy felesleges emiatt parázni. aki nem fogad el tanácsot egy 16 éves lánytól, akinek minden álma, hogy egyszer sminkes és maszkmester legyen, az nem teszi és kész. :)

    VálaszTörlés
  3. Nóra: köszönöm szépen!

    Hollywood-dreams: teljes mértékben egyetértek veled!

    VálaszTörlés
  4. Én is hasonlóan éreztem, pontosabban még mindig bennem vannak ezek a kételyek, de teljesen egyetértek veled, miért ne csinálnánk, ha élvezzük? :)

    VálaszTörlés
  5. Pont hasonló posztot írtam, aztán kitöröltem, emrt biztos megsértenék pár bloggert vele. Mert szerintem nem attól jó egy blog, mert a nagyok szabályait követi... "szép kép, 1 hónapig teszteld a semmit" stb... ez egy hobbi, úgy és addig csináld ahogy és amíg jól érzed magad blogolás közben. Amíg átjön a blogger énje addig nincs baj :)
    Szóval jól teszed, hogy bíztatod az embereket és te se add fel, a blogod lehet személyes is, nemcsak tesztekből kell kiállnia. :) Egyébként tényleg szépen írsz és jók a gondolataid, igaza van a barátodnak :)

    VálaszTörlés
  6. Épp ez volt a célom, hogy biztassak másokat és örülök, hogy sikerült és hogy mások is egyetértenek velem! Máskor is lesznek személyes bejegyzések! Viszont én is köszönöm a biztató szavakat :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik ez a cikk! Szerintem mindenkiben megfordultak anno ezek a gondolatok. Bennem is :)
    De attól, hogy nem drága termékeket mutatsz be, még igenis lehetsz érdekes, mert pl én hiába olvasnám el a high-end termékekről írt tesztedet, nem megyek vele semmire, mert úgysem tudok olyat venni.
    Szerintem az a lényeg, hogy Te szeresd ezt csinálni, és akkor más véleménye nem számít! :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy tetszik a cikkem vagyis a véleményem :) remélem segítek ezzel a cikkel másoknak!

    VálaszTörlés