2011. július 8., péntek

Lábápolás

Egész évben fontos a lábápolás, de legnagyobb figyelmet még is nyáron kap mivel ilyenkor mindenki papucsban, saruban szaladgál és csak akkor mutatnak ezek a lábbelik ha szép, ápolt benne a lábunk.


Én a lábápolást mindig áztatással kezdem, miben felpuhul a bőr.
Tehát előveszek egy lavórt engedek bele kellemesen meleg vizet és tengeri sót szoktam beletenni, kamilla virágot, de tehettek bele levendulást is, akár illóolajokat, de akár szódabikarbónát is tehetünk bele. Míg a szódabikarbóna méregölő és tisztító, addig a tea antioxidáns tartalma miatt csillapítja a fájdalmakat, csökkenti a gyulladást a benőtt körmöknél és lelohasztja az esetleges duzzanatokat.
Ha illóolajat szeretnénk beletenni jó ha tudjuk, hogy előbb egy kevés tejben oldjuk fel, mert a vízben nem fog feloldódni. A levendulaolaj segít megnyugodni, a rozmaring és a borsmenta hűsít, a grapefruit-olaj salaktalanít.
5-10 perc áztatás közben fellapozhatjuk a kedvenc magazinunkat, zenét hallgathatunk az a fő, hogy relaxáljunk. 


Áztatás után habkővel végigdörzsölhetjük a talpunkat, sarkunkat, de utána jöhet a radírozás, amire én  a jól bevált cukros-olívaolajos radírozást alkalmazom. Azaz 2 evőkanál cukorhoz adok két evőkanál olívaolajat és kezdődhet a radírozás.  Majd mossuk le és kenjük be a lábunkat erre a célra szolgáló krémmel, testápolóval. 

A lábfejünk kész már csak a körmök maradtak amiket egy körömlaklemosóval átitatott vattával törölgessünk meg(a krém eltávolítása végett) majd reszeljük formára és válasszunk egy nekünk tetsző körömlakkot és lakkozzuk ki. 



Én általában a lábápolást este végzem, mert nagyon jól esik egy hosszú nap után a lábfürdő és kényeztetés ha a párotokat is be akarjátok vonni kérjétek meg, hogy ő masszírozza be a krémet egy talpmasszázzsal egybekötve :)
képek forrása google


Ti, hogyan ápoljátok a lábatokat?

4 megjegyzés:

  1. Ugyanígy ápolom a lábam, csak eddig a radírozás kimaradt. Sose jutott eszembe hogy a cukros-mézes/olivaolajos radír is jó erre. :D Következő alkalommal kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem sima pihe puha lábam lesz tőle :) Remélem neked is jó lesz! :)

    VálaszTörlés
  3. én is pont így csinálom :) imádom, és télen is mindig odafigyelek a lábaimra, olyan jó meleg vízben áztatni :)

    VálaszTörlés
  4. Télen én is nagyon imádom, teljesen felmelegedek, főleg ha közben fincsi meleg teát iszom. Nyáron meg hideg limonádé :)

    VálaszTörlés