2011. július 18., hétfő

Házi praktikák 1.rész.

Egy sorozatot szeretnék indítani Házi praktikák címmel, minden héten fogok írni ilyen témában. Biztos sokat ismertek már belőle, de remélem, hogy tudok nektek majd segíteni. Az első részben köröm, kéz és lábápolással kapcsolatos praktikákat gyűjtöttem össze.



Körömerősítő:

Olíva- és napraforgóolajat keverjük össze azonos arányban. Melegítsük fel, de ne legyen forró. Mártogassuk bele az ujjainkat. Kiváló körömerősítő. Majd vágjunk félbe egy citromot és a körmünket dörzsöljük át vele, ettől világosabb lesz a körmünk eltünteti a sárga foltokat, amit a sok körömlakkozás okoz.

Beszakadt körömágyra:

Olíva olajat és barna cukrot keverjünk össze, annyit, hogy kenhető masszát kapjunk. Ha ezzel átkened a kezed és körülbelül negyed órán keresztül rajta hagyod, akkor elmúlnak a fájdalmas, gyulladt bőrsérülések. Ha nagyon repedezett a körömágyad, használd ezt a kézpakolást heti kétszer-háromszor.



Izzadó talp:


Töltsünk meg egy lavórt hideg vízzel, egy másikat pedig mellette meleg vízzel. Mindkettőhöz adjunk néhány csepp borsmentaolajat, és öt percen át áztassuk a lábunkat mindkettőben, egymás után. A borsmenta olaja megszünteti a fájdalmat és ellazítja az izmokat, a hideg és meleg vizes váltófürdővel kiegészítve pedig hatékonyan csökkenti a lábizzadást.





Pakolás térdre és könyökre:


Éjszakára ajánlott elkészíteni. Melegítsünk fel két deci olajat és keverjük el két citrom levével. Itassuk fel gézcsíkokkal, majd helyezzük azokat a száraz bőrfelületre. Tíz percig hagyjuk hatni és csak másnap mossuk le! 




Lábszag

A kellemetlen problémát hatékonyan orvosolja a szódabikarbónás lábfürdő. Az egy héten kétszer, tizenöt percen át alkalmazott kúra nemcsak megszünteti, de kitartó alkalmazással örökre száműzheti a lábszagot. A szódabikarbóna savas hatásúvá teszi a bőrt, amely nem kedvez a lábszagot okozó baktériumok szaporodásának. Ám ha valaki allergiás az aszpirinre, inkább a cipői belsejét mossa át a szódabikarbónás vízzel.





 
 
 
Remélem tetszett és ki fogjátok próbálni. Nekem a citrom segít és valóban szép lesz tőle a körmöm, az olíva olaj pedig egy csoda.
 
 
 
Ti milyen házi praktikát ismertek?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése