2011. augusztus 25., csütörtök

Házi praktikák 5. rész!

Őszi szépségápolási tippek!

Tudom még javában tart a nyár és hihetetlenül meleg van, még sminket sincs kedvem készíteni! De egy két hét és nyakunkon az ősz! Személy szerint szeretem az őszt, talán azért, mert szeptemberben születtem. Jobban szeretem a hidegebb hónapokat :)

Szőlős pakolás fakó bőrre:

A nyári napozás fakóvá és vízhiányosság teheti az arcbőröd, ezért fehér szőlőt mag és héj nélkül nyomkodd össze és tedd fel az arcodra. 15-20 perc után mosd le és hidratáld.De a nagy szemű szőlőszemeket akár félbe is vághatod és úgy is felpakolhatod a bőrödre! Ezzel feltöltődik a bőröd antioxidánsokkal és ismét ragyogni fogsz!



Tejes-mézes fürdő:

Nem csak az arcunkat kell hidratálnunk, a testünket is, ezért a legjobb megoldás amit már az ókorban is használtak. 1 liter zsíros tejbe tegyünk 2 kanál mézet majd öntsük bele a fürdő vizünkbe. A víz ne legyen túl forró, mert az is szárítja a bőrt!



Őszi hajápolás:

Mivel a nyári napsütés kiszárítja a hajunkat, és az őszi szél sem tesz jót  a hajnak ezért használjunk olajat és hidratáló pakolásokat:
- Kenj olíva olajat vagy mandula olajat a hajvégekre,  jól masszírozd bele és hagyd rajta 20 percig majd a szokásos módon moss hajat.
- Méz is rendkívül tápláló, 3 evőkanál mézet keverj össze  fél liter meleg vízzel, majd ezt is oszlasd el a hajadon, vigyázz hogy a fejbőrödre ne kerüljön. hagyd hatni 20 percig majd alaposan öblítsd ki.


+ tipp: készítsük el a hajpakolást kenjük fel tekerjük be fóliával majd törölközővel, közben vágjuk félbe a szőlőszemeket, engedjük meg a fürdővizet öntsük bele a tejes-mézes keveréket, gyújtsunk illatos gyertyát, vagy füstöltő esetleg kapcsolhatunk be lágy zenét, merüljünk el a fürdő vízbe, helyezzük fel a szőlőszemeket és pihenjünk! 20 perc elteltével sokkal jobban fogjátok magatokat érezni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése